PENSIOEN2015.NU biedt gratis Pensioenscan

Knop pensioenscan

Poul Gelderloos PensioenInzicht is in samenwerking met Edmond Halley Pensioenmanagement begonnen met Pensioen2015.nu. Het doel is om werkgevers in beweging te krijgen nu 90% van de pensioenregelingen voor 2015 moet worden aangepast.

“Afwachten en vertrouwen op de verzekeraar zorgt ervoor dat werkgevers straks geen tijd meer hebben om iets anders te doen dan het voorstel van hun verzekeraar te accepteren. Dat hoeft helemaal niet zo’n goed voorstel te zijn. Daarnaast is er dan ook geen tijd voor het wettelijk verplichte instemmingstraject van de werknemers. Daar komt nog bij dat als iedereen wacht met actie nemen,  er tegen het eind van het jaar een run plaatsvindt op de administratieve afdelingen van de verzekeraars waardoor zaken gewoonweg niet op tijd geregeld kunnen gaan worden. Dit kan tot veel stress, weglekken van managementaandacht en onnodige forse kosten gaan leiden.”

 

De rest van dit bericht kunt u lezen in VVPOnline.

Een uitgebreid dubbelinterview met de initiatiefnemers van pensioen2015.nu, Poul Gelderloos en Jeroen Tuijp,  vindt u hier.